Modules


MODULES


Het leiderschapstraject bestaat uit zeven verschillende dagen a.k.a. modules. De dagen zijn ook los te volgen, bij een opdracht 'op maat'. De dagen hebben ieder een hoofdthema. De namen van die thema's vormen samen het woord 'speels' - en daar kan de wereld wel wat meer van gebruiken :-) 

Systeem


We zijn onderdeel van allerlei groepen, van allerlei systemen. Met eigen regels, gewoonten, waarden. Met eigen geschiedenis en belevenissen. Daar leef je automatisch in ‘mee’. In welke mate ben je je daarvan bewust? Welke krachten en welke wonden neem je mee uit die systemen? En hoe kun je dat nog bewuster meenemen in je dag?   


We werken systemisch in opstellingen met paarden en elkaar. En super leuk; Katinka Manders is onze gast-docent!

Presentie


Yesterday is history

Tomorrow is a mystery

Today is a gift

That’s why it’s called ‘present’


Present zijn is aanwezig zijn. Echt met aandacht bij jezelf zijn en bij de ander. Oprecht contact maken vanuit die aandacht. Maar hoe vaak lukt je dat nou? Op deze dag gaan we daarmee oefenen. Praktisch aan de slag om aandacht te kunnen hebben. De dag daarna kun je het meteen toepassen. Praktische haptonomie! Gonny van Boxtel is gast-docent vandaag! 

Emotie


Emotie = informatie. Dit leerde ik bij de opleiding haptonomie. Ik weet nog precies hoe t aan bod kwam. ‘Juf’ Ina gaf het me zo op een presenteer-blaadje. Ik snapte er niks van. En daar begon nu juist de crux; ik wilde het snàppen. En dat is ‘hoofd’.


Nu 10 jaar later gebruik ik de waarde van mijn emoties. Om me kenbaar te maken en te zorgen dat een kleine opvallendheid besproken en benut wordt en niet uitgroeit tot ergernis. Doe je mee? 's Middags helpt trainingsacteur Pieter Wijnen ons!

Energie


Alles is energie. Hè, maar je ziet t niet, merkt t niet, wat is het dan? Je voelt het! Je voelt waar je energie van krijgt. Ga maar na, waar word je blij van? Zie?! Glimlach. Twinkels. Kwispelen.


Leer inspelen op waar je energie van krijgt. En dat ook bij anderen te ontdekken, te ‘ontsluiten’. Zo leef je moeitelozer en kòst het minder energie. Je kunt ook spelen met energie door de energie omhoog te brengen (enthousiasme erin!) of omlaag te brengen (adem uit…).We oefenen met de paarden. Heb je er al zin in?

Lichaam


Je lijf als kompas inzetten. Opmerken wanneer je wilt bewegen, wilt dansen of juist wilt vluchten. Wanneer je je adem inhoudt, je schrap zet. Wat is van jezelf en wat neem je over van degene die naast je staat en degenen waar je mee leeft? Welke ingevingen brengt t met zich mee?


Lijf en hoofd hangen sterk samen. Klachten uiten zich via je lijf, maar voordat er expliciet klachten zijn, heb je vaak al vele mini-signalen van je lijf gehad. Volg je lijf als kompas, ontdek die dimensie en laat je hoofd even met rust.

Soul


Jouw bezieling, jouw spirit, neem je elke dag mee. Graag help ik je naar jouw eigenheid. Naar jouw eigen ‘lied’ waarmee je in de dag staat. Werk met bezieling, leef je vanuit jouw ‘soul’.


Je gaat dit vatten in krachtige zinnen die jouw missie uitstralen. Dit biedt je focus om jouw keuzes op te ijken. Zodat je je leukste leven nù leidt en geen spijt hebt in t bejaardenhuis 😊En in hoeverre sluit dit aan op de missie van jouw huidige werk(gever)? 

We nemen hier twee dagen de tijd voor. Sietse en ik geven deze dagen samen. 

unsplash